donderdag 22 november 2018

#NEAM18 - 21 Dinsdag/Woensdag/DonderdagDe een noemt ze engelen, de ander personeel, voor mij zijn het Bram's vriendinnen of Harem.
Tot op heden had hij ook één vriend. Het zijn de zorgmedewerkers die hier over de vloer komen om voor Bram te zorgen.

Wij wonen in een hoek van Nederland met veel instellingen en ouderen zorg, er zijn niet heel veel mensen te vinden de middels PGB thuis willen werken. Wij hebben nu 3 vrouwen, ze vullen elkaar goed aan en ik ben er dol op.

Bram krijgt een fijne mix aan activiteiten geboden die er voor zorgen dat hij in het weekend het helemaal niet zo erg vindt om het met ons te moeten doen. Op maandag en vrijdag gaat hij naar de dagbesteding voor volwassenen.

Op dinsdag komt Roos-Ella een jonge zorgverlener met met zorg in haar bloed. Ze heeft echt talent. De rust zelve en met aandacht en interesse voor alle hele kleine signaaltjes die Bram afgeeft. Zij gaat eigenlijk altijd fietsen en weer of geen weer het gebeurt maar zelden dat ze Bram niet weer super vrolijk thuis brengt.

Op woensdag en een andere avond, komt Daan. Wij zijn dol op Daan. We kennen Daan al jaren en Daan is onze Florence Nightingale, onze VP die alles al weet en nu voor haar papieren gaat. Niet dat we haar veel zien, want Daan trekt zich terug met Bram in zijn domein en poetst, boent doucht en baddert Bram met muziek, lampjes en alles wat ze nog meer kan vinden om het gezellig te maken. Minutieus wordt zijn huid nagekeken op oneffenheden en ongemakken, nagels worden geknipt en contouren geschoren. Klisma's, injecties, alles wordt met vrolijkheid en liefde voor het jong geregeld. En als alles klaar is en zijn gezicht weer aanvoelt als babybilletjes, gaan ze naar de markt om een harinkje te halen en iets toe. Bram geniet, wij genieten van Bram en zij is een heldin!

Op donderdag komt Karlijn. Karlijn kan niet stil zitten en is een echte ondernemer. Sinds kort gaat zij met Bram zwemmen in een zwembad dat eigenlijk volslagen ongeschikt is voor hem om te zwemmen. Maar de badmeester(es) en Karlijn laten zich niet uit het veld slaan en timmeren een fantastische zwemochtend in elkaar. Totaal kapot komt hij thuis, maar aan alles kun je zien dat ze beiden genieten.

En dan is het alweer bijna weekend, waar Bram moet meedeinen met het gezin. Soms heel actief, soms oer saai en lui dat hem helemaal niet zo goed past. Maar het is zoals het is, dat geldt niet alleen voor ons, maar zeer zeker ook voor Bram. Gelukkig heeft hij voldoende dagen met zijn Harem om zich weer voor te bereiden op het volgende weekend!!Geen opmerkingen:

Een reactie posten