woensdag 16 november 2016

#Dareto2016 -Day16


En dan komt dat gewraakte telefoontje waar je van wist dat hij ging komen: " Goede morgen, spreek ik met de moeder van Bram? De gemeente Apeldoorn heeft ons opdracht gegeven om de rolstoel en fiets van Bram op te halen, wanneer kunnen we langskomen?"

1 November is hij naar huis gekomen, 2 weken geleden! De bellende instantie is al 12 jaar leverancier van zijn hulpmiddelen tot grote frustratie van ons omdat er nog nooit een rolstoel zonder problemen, binnen een jaar geleverd is! Bovendien zijn zij ook de organisatie die voor de gemeente Lochem de hulpmiddelen levert....

Gisteren heb ik nog bij de gemeente Lochem geïnformeerd of Apeldoorn contact had gezocht ivm de overname van hulpmiddelen, maar ze hadden nog niets vernomen en zegden mij toe zelf contact op te nemen.

Ondanks alle aandacht in de media, Late Night en op twitter, zelfs verschillende politieke partijen hebben hun afschuw over deze werkwijze uitgesproken. En toch bellen ze dom weg weer om Bram zijn wielen op te halen. Net als 4 jaar geleden...

Ten behoeve van administratie en systemen wil men Bram zijn mobiliteit afnemen. Zonder die rolstoel kan Bram nergens naartoe, zelfs niet uit zijn kamer komen. Bovendien is hij volledig op maat gemaakt, niemand heeft iets aan die stoel, er is een bizar bedrag voor neergeteld en bij inname gaat hij linea recta naar het buitenland tbv ontwikkelingshulp.

Zonder overleg, totale kapitaalvernietiging en desinteresse in de gebruiker.

Ik heb haar niet al te vriendelijk (beken ik eerlijk) te verstaan gegeven dat de Welzorg, beter bekend als HELzorg of KWELzorg er zonder uitstekend plan, niet in komt!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten