dinsdag 28 november 2017

28. Blos kwam op het werk!!


#facingfacts

Bram is 18 jaar en dan ben je voor de wet volwassen, ongeacht in welke ontwikkelingsfase je zit. Dagbesteding gaat dan ipv 'school',  'werk' heten en ondanks dat je groter en zwaarder bent geworden en moeilijker om te verzorgen, moet je zorg minder kosten. Hoe men ooit tot die gedachte is gekomen weet ik niet, maar het is een feit waar we mee moeten dealen en met ons iedereen die voor Bram en anderen met een intensieve zorgvraag zorgt.

Het heeft geen zin om op de dagbesteding te mopperen want die krijgen hun budget toebedeeld door het hoofdkantoor en daar moeten ze het mee doen. Een hele uitdaging die je werk niet altijd leuker maakt. Het is heel fijn dat ze bij Bram zijn beide dagbesteding locaties niet bij de pakken neer zitten en toch proberen om van elke dag weer iets speciaals te maken. Het is jammer dat er geen ruimte is om met Bram zijn vaardigheden te onderhouden en uit te bouwen bij volwassen dagbesteding. Zaken als Fysiotherapie, logopedie en werken met de Tobii spraakcomputer zit er gewoon niet in, maar gelukkig staan ze staan open voor alle ideeën om te kijken of het realiseerbaar is. Zo hebben ze sinds kort zo'n prachtige rolstoelfiets net als die wij hebben en daar hebben gelukkig alle 'kinderen' plezier van!

Zelf bedenken ze ook van alles om wat reuring te organiseren. Zo hadden ze gisteren bezoek van Blos. Of Bram het echt leuk vindt en mee krijgt zullen we nooit weten, maar kijken, dat deed hij wel en goed ook!!
#NEAM17

Geen opmerkingen:

Een reactie posten