woensdag 29 november 2017

29. Wil jij misschien werken in de zorg?

#facingfacts
Bijna elke woensdag komt Bram zijn PGBer om hem uit bed te halen, te verwennen met een uitgebreid bad en een wandeling of fietstochtje. Vandaag gingen ze naar de markt, een visje halen.

Op woensdag heeft Bram geen dagbesteding, net als in het weekend. Hij heeft die dagen ook echt nodig om bij te komen merken we. Hij slaapt heerlijk uit en is soms best moeilijk te motiveren die dagen. Gelukkig houdt zijn PGBer van tutten met hem en wordt hij tot in de puntjes verzorgd en vertroeteld, ook wel lekker. Vaak is het ook gewoon omdat hij geen spannende dag heeft, want als je met hem gaat fietsen of wandelen, wordt hij bijna altijd wel wakker en zelfs enthousiast.

Het is niet zo makkelijk om iemand te vinden die wil zorgen voor een 18 jarige ZEVMB jongen (zeer ernstig verstandelijk en meervoudig beperkt) en dat is jammer. Het lijkt misschien minder schattig dan zorgen voor een klein kindje en het is fysiek inderdaad soms een fijne workout, maar er zitten ook voordelen aan. Hij heeft bv het zelfde ontwikkelingsniveau als een klein kind, maar kan inmiddels wel tegen een stootje. Hoe wilder je met hem doet, hoe leuker hij het vindt. Weer of geen weer, hij is overal voor te porren. Als je met hem zingt, muzikaal of niet, hij vindt je geweldig! Neem hem mee naar de markt, een braderie, of een concert (ook in een kerk) met goede akoestiek en je maakt hem zielsgelukkig, hoe dankbaar is dat?

Dus ken jij nog iemand die bv een opleiding volgt in het ziekenhuis van Deventer of aan het Saxion oid, of iemand die al klaar is. En woont hij of zij in de buurt van Deventer of Zutphen? Misschien zou je dat zelf best willen en vraag je je af of je het zou kunnen leren? Stuur ons dan een berichtje en vertel ons iets meer over jezelf!

Bram en ik willen graag met je kennismaken!
#NEAM17Geen opmerkingen:

Een reactie posten