woensdag 14 oktober 2009

even iets anders..........

De verbouwing gaat prima, de gevel is nu zo goed als dicht en wordt vandaag met speci afgewerkt. Hierna moet het een tijdje drogen. Een electricien is druk doende. Het was niet de planning dat hij vandaag zou komen, maar vannacht hadden wij last van onrustige momenten!!? Het alarm ging steeds af omdat de stroom steeds uitviel. Paar keer met een kaarsje door het huis om de stop toch weer om te halen, vaatwasser uit, wasmachine en droger uit, etc. Tja zonder die kom ik de nacht wel door, maar de babyphone/camera deed het niet en het brandalarm in de garage was ook een behoorlijke ergernis......
Voor vannacht een oplossing graag!!

Maar iets anders:
Wij, drie moeders hebben bedacht dat we maar eens wat aandacht moesten vragen voor de problemen waar we tegenaan lopen met betrekking tot de herindicaties, zoals eerder al eens aangestipt in dit blog. We hebben Den Haag (eerste en tweede kamer) gebombardeerd met een super droge veel te lange brief waarin iedere beleidsregel met betrekking tot de AWBZ/ZZP/PGB uitgespeld staat, de contradictie en de gevolgen. Het duurde even, maar we hebben beet!!


Kinderen als Bram worden richting ZZP geduwd. Een ZZP is in princiepe voor mensen die in een instellling wonen en voor volwassenen, boven de 18 dus. Het principe is dat een kind (onder de 18 dus) de mogelijkheid moet hebben thuis te wonen, om een of andere duistere reden is dit voor gehandicapte kinderen anders.............

Bram valt onder de ZZP: VG klasse 5

Ik heb hier een mooi vormgegeven boekje thuis waar de beschrijving van deze ZZP (zorg zwaarte pakket) in staat.

Een paar citaten:
voor dit pakket ontvangt u gemiddeld 22 uur zorg per week. Als u ook geïndiceerd bent voor dagbesteding komt hier nog gemiddeld 7 uur per week bij.

U heeft veel structuur nodig. De begeleiders delen uw dag duidelijk in. Daarom zijn er strenge afspraken. Dit geeft u overzicht.

Misschien wordt uw situatie slechter en kunt u veel minder. Dan krijgt u hulp om daar mee om te gaan.

Wilt u buitenshuis ergens naartoe gaan? Dan is er speciaal vervoer. U krijgt ook hulp van en naar de bus of de taxi.

Het CIZ besluit of u recht heeft op dagactiviteiten. Tijdens de dagactiviteiten is er extra aandacht voor persoonlijke verzorging, zoals naar de wc gaan.

De meeste lezers weten het wel, maar even voor alle duidelijkheid, Bram kan niets zelf, heeft het IQ van een 2 mnd. oude baby en het EQ dat niet te meten is aangezien hij geen emoties meer toont (ik bedoel dan pijn, verdriet en bij vlagen herkenning en blijdschap) Wij herkennen dan ook helemaal Bram in de ZZP klasse 5,

NOT!!!!!!!!!!!

als het mag van het CIZ, dagbesteding !? Hoezo? Ik vraag me werkelijk af wat een reden zou zijn om bij klasse 5 dit 'niet' toe te kennen, 7 uur per week is natuurlijk waanzinnig veel, kan hij elke dag een uurtje naar de BINGO!

en 22 uur zorg per

WEEK?????

bij mijn weten zitten er nog altijd 168 uur in een week, wat moet hij in g's naam met de rest van de tijd doen, behalve dan dat uurtje BINGO, 't arme kind kan niet eens uit zijn neus eten!!?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten