donderdag 7 februari 2013

Joos is zondag jarig
Al weken geleden hebben we geoefend op haar traktatie, telkens weer moeten we even haar verlanglijstje door nemen en we hebben al bergen discussies over haar feestje achter de rug.

Ik, die niet kan plannen, alles op het laatste moment laat aankomen en het toch telkens weer flikt en dan heel blij is, heb een dochter die alles tot in detail uitwerkt, zelden tevreden is én, misschien nog wel belangrijker, delegeert!

Het verlanglijstje was dit jaar wat lastiger. Kleding, armbandjes, kettinkje, Parkerpen, ze kwam er niet echt uit. Gaatjes in haar oren staat al sinds ze naar de peuterspeelzaal gaat op haar lijstje. Zodra zij daar meisjes ontmoette met gaatjes in hun oren met de meest prachtige oorbellen, staat het er elk jaar weer op. ‘Ik weet dat het niet mag, maar ik zet het er toch maar gewoon op’ dan vergeet je het niet voor als ik 18 ben!

Op de peuterspeelzaal was ik het gezanik over gaatjes zo zat dat ik Joos maar vol overtuiging heb gezegd dat ik vind dat kinderen pas als ze volwassen zijn daar zelf voor moeten beslissen en dat ben je officieel pas als je 18 bent, dus tot die tijd wil ik niets over gaatjes horen!! En het heeft geholpen, alleen als het verlanglijstjes tijd is, komt er een kort zinnetje en verder eigenlijk niet!

Nu wordt madam 10 en heb ik de gedachte dat gaatjes wel leuk zouden zijn. Een groots cadeau, zonder de kosten te hoeven maken van een ipad. Alfred, gaat geloof ik liever voor de ipad, maar hij heeft ingestemd, mist ik het laat doen in het daartoe beste geteste ziekenhuis, volledig steriel op de ok, door een chirurg en beslist niet een co, zelfs geen aio!!

Ik ben gister hier in het dorp naar ZigZag gegaan. Een antiek en interieur winkel. Wat zal Alfred blij zijn dat ik op de afdeling tapijt en gordijn ook een schietpistool voor gaatjes heb gevonden…… =)

2 opmerkingen:

  1. geweldige blog. Ik ben benieuwd wat de cadeautjes nu echt worden. :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. ben benieuwd naar die gaatjes.... zal vast heel mooi staan! (ik was ook 10 toen ik gaatjes kreeg. best al volwassen hoor, vond ik toen) xx

    BeantwoordenVerwijderen