woensdag 4 mei 2011

Hoe moeilijk kan het zijn? Nou, best wel heel moeilijk…..Bram heeft al een aantal jaar een orthese, we hopen dat zijn rug zo niet nog krommer wordt. Zijn vorige orthese was een bijzondere belevenis. Eerst wordt er van gips een mal gemaakt en met de mal, op de werkplaats, een zitorthese.

Er werd een personeelslid ziek, het duurde en duurde en tja, toen was Bram bij oplevering er uit gegroeid. Een nieuwe werd gegipst en eerlijkheid gebied, het was een hele goede orthese. Bram zat er prachtig in!

Maar Bram groeide door en door en door en er moest een nieuwe komen. Lastig bij een orthese is dat de tilband die we nu toch echt nodig hebben er niet mooi in blijft, daar bij het ziet er niet uit!!

Met dat in ons achterhoofd kwamen we uit op Anatomic sitt. Een orthese met inlay die tevens als tilband gebruikt kan worden. Hoe die aanvraag verliep heb ik al eens eerder beschreven. Uiteindelijk is er weer een gipsen mal gemaakt (door een meneer die speciaal uit zweden over is gekomen) en aan de hand daarvan
Een kuipje om te zitten.

Helaas pindakaas: tussen het maken van de mal en aflevering zaten maar 5 weken, maar hij was al te klein. Een nieuwe wordt gemaakt. Gisteren was de passing. Bram is niet noemenswaardig gegroeid, nee, ze zijn gewoon vergeten om niet alleen de rug, maar ook het zitvlak te verlengen.... Verder zijn ze eigenlijk een hoop dingen op het lijstje van aanpassingen vergeten, of ze hebben iets raars gedaan.

Zo heeft hij bv zo’n 10 cm schuim onder zijn oksels gepropt gekregen wat ook niet heel comfortabel oogt maar is de klos tussen zijn benen nog altijd veel te laag en kort, heeft de inlay nog steeds geen hoofdsteun, wat het tillen moeilijk maakt en ............ is zwart nog steeds PAARS!

't Is wat.....  Ik vind het heel jammer dat het zo loopt, Bram zit veel in zijn stoel, een orthese is op het lichaam gemaakt, maar comfortabel is deze stoel niet. Best heel zielig eigenlijk..... 

Hadden we dan toch eerst met de badstoel moeten beginnen? Nou nee, dat denk ik ook weerniet.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten