vrijdag 19 april 2013

Deel en like tot aan het Nationaal Comité!

Deel en like tot aan het comité!Op de site van het ‘nationaal comité inhuldiging’, je weet wel die met die oranje strik, die ook uitgedeeld wordt, de kroonappeltjes, van het koningslied, de koningsspelen en onze dromen voor Nederland, ja die! Op die site kun je lezen wat er allemaal wordt georganiseerd en het is echt best veel en in hele korte tijd, waarvoor chapeau!

Het wordt een viering van de troon overdracht en inhuldiging van Koning Willem Alexander, voor alle Nederlanders! In Nederland, in het koninkrijk, ook over zee en op elke ambassade.

1,3 miljoen kinderen doen mee aan de koningsspelen, 150.000 ouderen in verzorgingshuizen ontvangen soesjes om de kroning te vieren, wat er over is gaat naar de voedselbank. Dat zijn 350.000 soesjes!

Verklaar me maar voor gek, maar ik heb het even opgezocht. Er maken ongeveer 75.000 personen gebruik van voedsel van de voedselbank, verspreid over zo’n 30.000 gezinnen. Dus ook de voedselbank houd soesjes over en daarom wil ik een oproep doen.

Willen jullie meehelpen om die 150.000 soesjes die over zijn nadat iedereen die het comité wilde betrekken bij dit koninklijk feest, terecht komen bij de zorginstellingen en de GGZ?

In Nederland wonen zo’n 100.000 mensen in gehandicapten zorginstellingen of binnen de muren van de GGZ. Zij kunnen niet mee doen aan de koningsspelen, zij zijn meestal ook niet instaat om een wens te formuleren, laat staan in te sturen. Zij kennen het koningslied nu al uit hun hoofd en hebben zelden kritiek omdat het niet zou klinken. De huizen op de terreinen zijn nu al oranje, van boven tot onder. De enige plek in Nederland waar nog echt gedroomd wordt over prinsen en prinsessen en koningen en koninginnen door klein en groot!

Het comité is ze per ongeluk vergeten, maar wij vergeten ze toch niet?


2 opmerkingen:

  1. Hij is helaas maar al te waar.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Helemaal waar sarike!! Mooi verwoordt... Heb m gedeeld op facebook.

    BeantwoordenVerwijderen