zaterdag 27 november 2021

#NEAM2021 - 27- SnotSnipVerkouden


Een half uur nadat Bram zijn griepprik kreeg, had hij 38˚C koorts. Dat is raar. Toch hoop je tegen beter weten in dat het te maken heeft met de prik en weer wegebt. Bram reageert gek op elke prik, bij zijn eerste begon zijn epilepsie, bij de tweede werd het nog erger, etc.
Maar het was niet de griepprik. Bram is gewoon #SnotSnipVerkouden, voelt zich niet lekker, heeft koorts en een nare hoest. Of het #Covid is, geen idee. We zijn voorzichtig, niemand anders heeft klachten, maar hij ging wel steeds met een vol taxibusje naar de dagbesteding, waar hij natuurlijk anderen ontmoet.
Ik probeerde digitaal een testafspraak voor hem te maken, maar behalve dat je gewaarschuwd wordt dat het erg druk is, heb je daarvoor ook een #DigiD nodig en die kunnen we niet aanvragen omdat hij wilsonbekwaam is. Blablabla... Telefonisch een afspraak maken bij de GGD kan ook niet meer, de centrale kan het niet aan. Je wordt door het bandje aangeraden om het digitaal te doen..
Ik weet dat er tussen alle mensen die ik in de loop der jaren heb ontmoet buiten en op social media, ook 'niet'-prikkers zitten. Ik heb voor Bram ook jaren gebruik gemaakt van groepsimmuniteit, omdat zijn epilepsie begon en erger werd na zijn eerste en tweede inenting en ik gewoon bang was voor nog meer epilepsie. Maar omwille van zijn zorgsysteem, de mensen om hem heen én zijn gezin hebben wij er voor gekozen ook hem te laten inenten. Deze pandemie is te groot en het virus nog te complex om groepsimmuniteit op te bouwen of niet mee te doen met wat van ons verwacht wordt.
Ons gezin sluit zich weer op tot we zeker weten wat Bram onder de leden heeft. Of het nu Covid is of wat anders, hij is inmiddels ziek genoeg om het heel spannend te laten zijn. Ik doe met dit heldere en krachtige filmpje, een oproep aan iedereen die dit leest: Help de zorg in de ziekenhuizen en daar buiten, help kwetsbare mensen die zich werkelijk niet kunnen laten inenten, help ondernemers, help ons prachtige Nederland overeind te blijven en stop a.u.b. met dat (on)ethisch gemiemel over zo'n stom prikje!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten