maandag 8 april 2013

Minderjarig en nu al fulltime aan het werk?
Al jaren roep ik dat “participeren” voor Bram geen optie is, maar ik had ongelijk!

Nee, niet de koningsspelen, daar is hij nu te oud voor. Gelukkig maar want het nationaal comité is straal vergeten dat er ook kinderen zijn die niet naar een basisschool kunnen en ook nog eens niet kunnen sporten, maar toch best in zijn voor een feestje. Het is jammer want het is een gemiste kans!

Nee, Bram mag gaan participeren op Groot Schuylenburg, bij het Bolwerk! Het Bolwek verzorgd het oudpapier, het glas en de post op het instellingsterrein. Vooralsnog loopt Bram er stage om te kijken of het allemaal haalbaar is, maar de eerste dag was direct een groot succes!

Ivm de bezuinigingen op het leerlingen vervoer, zijn wij aan het kijken wat voor dagbesteding Bram in de “8 euro” regio zou kunnen krijgen. Een paar blogjes terug heb ik verteld hoe verdrietig ik daar van werd. Gelukkig wilde iedereen mee helpen om een oplossing te zoeken voor Bram en het ziet er naar uit dat dit is gelukt. We moeten alleen nog een offerte krijgen voor de kosten van het hele grapje.

Bram wordt ’s ochtends thuis opgehaald en wandelt rustig naar de dagbesteding. Daar wordt hij door de eerste ploeg meegenomen om een rondje oud papier op te halen. Tot ieders genoegen mogen ze om de beurt Bram duwen. Bij het Bolwerk aangekomen gaat al het papier in de versnipperaar wat een heerlijke herrie geeft. Na de koffie is het tijd voor leeg glaswerk, dus weer een rondje terrein. Tijdens dit rondje wordt hij weer afgeleverd bij de dagbesteding. Hier krijgt hij een schone broek, zijn lunch en wat te drinken. Even pauze en dan hup weer aan het werk. Tijd voor de bezorging van de post!! Tijdens de lunch ben ik even gaan helpen om een en ander te laten zien en uit te leggen, maar het ging prima met mijn mannetje. Hij was kapot, maar diep gelukkig.

Toen ik hem na de lunch weer naar het Bolwerk bracht, werd hij daar hartelijk ontvangen. Een jonge vrouw die daar ook 'werkt' pakte Bram direct van mij over: Hij wil naast mij zitten!!

Hopelijk is het te betalen. Misschien kunnen we het dan ook nog uitbreiden met Fysio, zwemmen, paardrijden en gym, dan heeft Bram een echt een wereld dagbesteding!!

1 opmerking: