zondag 6 januari 2013

Waarom?Het eenjarig meisje uit Tilburg dat ruim twintig dagen op de intensive care heeft gelegen na mishandeling, stond vorig jaar al twee maanden onder toezicht van Bureau Jeugdzorg. Dat bevestigt Kees Swaanen, vestigingsdirecteur in Tilburg.
Het nu dertien maanden oude meisje werd halverwege december in kritieke toestand door haar moeder naar een huisarts in Tilburg gebracht. Die kon de peuter reanimeren, waarna zij met een traumahelikopter naar het Radboudziekenhuis in Nijmegen werd gevlogen. Momenteel bevindt ze zich met ernstig hersenletsel, buiten levensgevaar, op de kinderafdeling.
Dat het kindje nu alsnog slachtoffer lijkt te zijn van mishandeling, rekent Swaanen zijn organisatie niet aan. “De feiten wezen daar afgelopen jaar niet naar. Het gezin had het wel moeilijk. De moeder voedde het kind alleen op. In de tussentijd kreeg zij een relatie en kan er van alles veranderd zijn. Desondanks vinden ook wij dit een vervelende kwestie.”

Iedereen trekt zijn handen er van af en trekt zich terug. Van haar ouders hoeft ze klaarblijkelijk niets te verwachten, nog van haar familie of jeugdzorg. Op een instelling zal ze verpieteren omdat de politiek werkelijk alle menswaardigheid voor de zeer zorgintensieven, zonder enige schroom in de loop der jaren heeft wegbezuinigd.

Maar leven zal ze want van het reanimeren van een kind trekken we onze handen niet terug. Zeker niet als er sprake is van een Christelijk of zoals hier, Katholiek ziekenhuis. Dan opeens herinneren wij onze verantwoordelijkheden wel, iedereen heeft het recht op leven. Wat voor leven doet er dan even niet toe……….

Waarom werd dit meisje gereanimeerd?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten