donderdag 17 januari 2013

Dat gun je toch niemand?

 

De Topman van ASML heeft in 2012 meer dan 10 miljoen verdient, de salarissen van het binnenhof worden niet vrijgegeven ivm privacy en provocatie, een beetje topspecialist in een ziekenhuis neemt ook een fors bedrag mee naar moeders de vrouw en een goede presentator kan er ook wat van zo blijkt. Iedereen is verbolgen en valt over ze heen. De Telegraaf besteed er heel wat koppen aan en roept mensen op te reageren: wat vindt u?
Overal wordt er gesmoesd over al die zakkenvullers, de graaicultuur en de gewone man maar inleveren. Die Rutte, die maakt het land kapot!
Met oud en nieuw duurde het veel te lang voordat de brandweer kwam en op de spoed moesten ze zolang wachten dat de vingers er niet meer aangezet konden. Het vuurwerk bij de voedselbank was vast over de datum en dat kan naar klappen.
Lance, dat is pas een oplichter. US postal heeft wel 30 miljoen geïnvesteerd in die ploeg van hem, duizenden mensen moeten ontslaan om de balans gezond te houden en nu dit! Waar haalt hij het gore lef vandaan? Iedereen is gefrustreerd en boos, roept en scheld. 

Over het algemeen weet ik te nuanceren en begrijp ik echt wel waar die bedragen vandaan komen ook al weet ook ik niet precies hoe ik moet uitleggen waarom iemand zoveel moet verdienen. 

Maar wat ik niet begrijp, al jaren niet, maar elke crisis een beetje meer niet is  voetbal. Spelers die miljoenen per jaar verdienen. Snijder en van Persie 12.000.000, Robben 9.000.000, Huntelaar 4.000.000 euro per jaar, alsof het niets is. Maar over de voetballer hoor ik niemand op straat, of bij de bakker of in de wachtkamer. Om een of andere duistere reden worden deze exorbitante bedragen nooit in twijfel getrokken door de massa..........

Ik snap het niet en heb zo mijn gedachten, zeker als ik dan denk aan het contrast met de dagbesteding die ik afgelopen dinsdag bezocht. Zoveel mensen in een rolstoel, kriskras door elkaar, al een leven lang wachtend op hun momentje van aandacht. Of de uitzending van Een Vandaag van woensdag avond, de wanhoop van die ouders die ik op geheel andere wijze ook zo vaak voel. Er is nog veel meer dat door mijn hoofd schiet. Zou van Gaal bv ook gekeken hebben naar die uitzending? Zou hij toen ook zijn volgeschoten? Misschien heeft ie wel de telefoon gepakt en Ivo Niehe gebeld: zullen we de ‘Ivo en van Gaal norm’ invoeren? Alles wat we boven een miljoen per jaar verdienen schenken we aan het ministerie van VWS. Dan kunnen we de zorg goed regelen voor jong en oud, wel of niet gehandicapt. Dan hoeven we ook niet meer te collecteren, te zwemmen in de grachten of te voetballen voor het goede doel. Oma kan gerust oud worden en de feel good factor is misschien wel zo groot dat epo een lachertje is……….

Vandaag moet ik weer terug naar de orde van de dag. Kopje koffiie en de Telegraaf, mmmm lekker. Heeft u het ook gelezen? Er komt toch geen verzoening. Wat een verdriet hè, voor Sylvi en Rafael, het sprookjes paar. Dat gun je toch niemand?

1 opmerking:

  1. Inderdaad een hele trieste bedoeling dat geld wat in voetbal omgaat. Ook al het geld wat het kost om te beveiligen als er wedstrijden zijn. Kunnen ze beter aan zinnigere dingen uitgeven.

    BeantwoordenVerwijderen