zondag 20 januari 2013

De opdracht was simpel


We zijn er echt voor gaan zitten 3 maanden geleden. We hebben de tijd genomen, 3 uur vind ik persoonlijk best lang. Punt voor punt hebben we het doorgenomen. 

-We willen wederom een 2do met brede banden omdat we zo graag wandelen en het liefst dwars door het bos.
-De Ibis was een diepe teleurstelling omdat hij te zwaar was, maar ook omdat het frame veel te dicht bij de grond zat, waardoor stoepjes, kuilen en greppeltjes niet meer te nemen waren. 
-De spaakbeschermers moesten beter aansluiten omdat Bram er steeds zijn vingers tussen propt en dat geeft van die akelige wonden. 
-Zelfs de duwstang heeft onze aandacht gehad, omdat de belangrijke mensen in zijn leven nogal van lengte verschillen. 
-De kuip moet er niet te hoog opgeplaatst worden anders past Bram niet meer in de bus en de bevestigingsogen liever iets makkelijker bereikbaar. Het is geen pretje om in een kleine ruimte steeds helemaal onder die stoel te moeten kruipen om de lussen te vinden. Zelfs Joos en Max beginnen te protesteren en zij hebben nog relatief kleine lijfjes! 
-Kortom, we wilden dus eigenlijk wat we al hadden, maar dan nieuw, zonder rammeltjes en ductape en met een paar kleine aanpassingen.......

Tja en toen kwam hij in de pas zoals dat zo mooi heet:

Op verschillende punten maar 5 cm van de grond, de kiepstand is minimaal, 3 cm om vingers in te stoppen bij de wielen, duwstang niet aanpasbaar, kuip 30 cm hoger op het onderstel, kiepwieltjes te kort dus niet inzetbaar, de achterbanden kunnen naar het bos, de voorwieltjes moeten we thuis laten en bevestigingsogen hebben ze gemakshalve nog dieper weggestopt. Of de orthese goed zat weten we nog niet omdat de rolstoel met Bram er in niet kon blijven staan. Hij klapte steeds achterover op de grond. Echt super!!!

De print op de spaakbeschermers is best leuk geworden.......


Geen opmerkingen:

Een reactie posten