woensdag 23 augustus 2023

De energierekening van het CBR moet ook betaald worden..





Toch fijn van die herinneringen op FB. Het is blijkbaar tijd om de gordelontheffing weer aan te vragen, er zijn alweer 5 jaren verstreken..

Bram is niet veranderd
Bram zit in een orthese die vastgemaakt zit op een vast (lees niet vouwbaar) rolstoelframe. In de rolstoel zitten gordels zodat hij niet uit de rolstoel kan vallen. De rolstoel zit in de bus vastgemaakt met vier spanbanden. De combinatie rolsoel, mens én spambanden is ge-crash-test. Bij een ongeval verwacht men dat de rolstoel en Bram vast blijven zitten. 

Nu wil het CBR dat Bram ook nog autogordels draagt. Die zijn in combinatie met zijn rolstoel, blad en aanpassingen eigenlijk niet fatsoenlijk te bevestigen. De combinatie is ook niet getest, maar het is een wet. Omdat Bram precies op de plek van de autogordel een PEG-sonde* heeft zitten, raakt deze telkens geïrriteerd. Er groeit wild vlees, het jeukt als een malle en leg Bram maar eens uit dat hij er niet aan mag zitten. Na van alles geprobeerd te hebben, hebben we ontheffing aangevraagd en gekregen! 
  
Paarse krokodil
Het is dus blijkbaar tijd om wederom ontheffing aan te vragen. Geen notificatie, geen versnelde route her-aanvragen, niets. We moeten gewoon, net als 5 jaar geleden, het zelfde formulier opnieuw uitprinten en invullen. Vervolgens  naar de huisarts gaan voor een gezondheidsverklaring, met reden van ontheffing, praktijkstempel en handtekening scoren en alles opsturen.

Nee, er is niets aan Bram veranderd en ja zijn PEG-sonde speelt nog steeds op als er een andere chauffeur op de bus zit en die de gordel toch gebruikt. Dus ja, we gaan weer een nieuwe aanvragen bij de afdeling gordelontheffingen. Ja, wij doen al het werk zodat zij een exact zelfde brief kunnen uitspuwen met een nieuwe datum. En natuurlijk betalen wij daar administratiekosten voor. Bij de afdeling gordelontheffing van het CBR zijn de energie kosten ook omhoog geschoten. Hoe denk je anders dat die betaald kunnen worden…?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten