donderdag 9 juni 2016

Nieuwsuur


Met spanning en enige terughoudendheid, kondig ik bij deze aan dat op maandag 13 juni om 22:45 uur er een item op Nieuwsuur te zien zal zijn waar ik zeer nauw bij betrokken ben geweest.

Een tijdje geleden, na het rondetafelgesprek over Euthanasie bij minderjarigen in de Tweedekamer (vrijdag 22 januari 2016), richtte ik de besloten facebook-groep 'Niet alles wat kan moet' op. Sindsdien heb ik naast een bijzonder dierbaar contact met de leden van die groep, ook een aantal mooie ontmoetingen gehad met mensen die professioneel betrokken zijn bij dit onderwerp.

Dankzij Judith Pennarts van Nieuwsuur zijn we hopelijk tot een mooi, gevoelig, maar respectvol item gekomen over dit onderwerp. Over de twijfel, het verdriet, maar ook de eenzaamheid, de angst en de dubbele gevoelens die wij als ouders dagelijks naast elkaar ervaren.

Ik ben heel blij met de bijdragen van Angela van Woezik (co-moeder). En de professionele steun voor dit onderwerp van Mirjam de Vos (Senior onderzoeker Emma Kinderziekenhuis), Michiel Vermaak (AVGarts en mede oprichter Jouw Dokter), Johan Legemaate (Hoogleraar gezondheidsrecht UVA) en natuurlijk Judith Pennarts (research verslaggever bij Nieuwsuur) die de moeite nam om naar me te luisteren en met zoveel respect ons allemaal door de opnames en gesprekken gecoacht heeft. 

'Zonder hen blijft het mijn verhaal en worsteling, met hen kan het een gesprek worden met inhoud en aandacht!'

1 opmerking:

  1. Ik vond het inderdaad een mooi en respectvol gemaakt item, over een belangrijk en ingewikkeld vraagstuk. Respect voor jullie openheid over jullie worsteling.

    BeantwoordenVerwijderen