zondag 5 juni 2016

“Ieder die ademt wil leren, ieder die ademt kan leren!"http://www.ad.nl/ad/nl/1012/Nederland/article/detail/4312674/2016/06/03/Gehandicapt-kind-blijft-te-vaak-thuis.dhtml

Het kabinet is bang dat honderden kinderen met een lichamelijke of verstandelijke handicap onterecht niet meer naar school gaan. Staatssecretaris Dekker van Onderwijs stuurt alle gemeenten een brandbrief waarin hij oproept de vrijstellingen op de leerplichtwet nog eens kritisch te bestuderen.

Er is echter een groep die hij bij voorbaat al buiten sluit. De groep kinderen die overduidelijk terecht een leerplichtontheffing hebben gekregen! Aldus de Staatssecretaris in het AD.

Realiseert de staatssecretaris zich wel wat hij daarmee zegt en deze kinderen ontneemt? In de wet staat dat ieder kind het recht heeft op onderwijs en op zijn minst zich te ontwikkelen! Heel veel kinderen in instellingen en dagverblijven komen helemaal niet meer tot ontwikkelen, de vrijstellingen van onderwijs worden nl niet gegeven aan het kind dat niet kan leren rekenen en schrijven, maar aan de instelling om haar best te doen en op zijn minst een poging te wagen het ontheven kind iets te leren!! 

Het wordt tijd dat u het boek dat u van Odet Stabel in ontvangst nam, 'Een kind met kansen', ook echt gaat lezen!1 opmerking:

  1. Met de beleidsambtenaren van Sander Dekker (afdeling onderwijs) zijn enkele Samen naar Schoolklassen in gesprek om ook voor de kinderen die zij ondersteunen een onderwijs erkenning te krijgen, en mogelijk daardoor ook budget om mensen met een onderwijsachtergrond aan te kunnen trekken. Binnen de huidige definities van "Onderwijs" past het nog niet, maar door verschillende werkbezoeken aan o.a. de Klas op Wielen is men wel overtuigd dat hier wel degelijk sprake is van onderwijs. Er moet nog veel gebeuren, maar er zit op dit moment (voorjaar 2016) meer beweging in dan hiervoor. Wie weet....

    BeantwoordenVerwijderen