vrijdag 21 december 2012

Elektronischpatientendossier?In het DZ, 16 december 2007

Gisteren voor het eerst sinds 31 december 2007 weer eens bij een kinderarts geweest. Eentje in zijn nieuwe woonplaats.

Er is niets ergs aan de hand hoor, maar het leek ons wel handig. Bovendien liepen we een beetje vast bij de huisarts ivm obstipatie, groeit nog maar één kant van zijn neus en voelt zijn neusbeentje wel heel vreemd aan. Verder niets dan complimenten. Hoe zeg je dat fraai? Op de schaal van de Brammen ziet hij er wel erg appetijtelijk uit =) !!

Pro-actief alvast een briefje ingevuld om alle info, verspreid over Nederland op te vragen. Je zit bij de Neuroloog en die verwijst naar een kinderarts en we kijken samen door het dossier. Het dossier is +/- 15 cm dik en dus ook niet compleet. Het lijkt zo simpel: nietjes er uit en kopiëren maar….

Dat mag dus niet, zelfs niet als ik er bij sta en het wil, of het eventueel zelf doe, oid. Het mag niet. Zonder gekheid, de schrijvers van de brieven moeten zelf toestemming geven.

De nieuwe kinderarts gaat een poging wagen, mijn zegen heeft ze! Info uit DZ, VU, Radboud, AMC, UMC U, UMC M, SEIN Heemstede/Zwolle en Kempenhaeghe. Het gaat om EEG’s, Lab uitslagen en MRI’s en om heel veel brieven over hersenen, longen, darmen, blaas, ruggenwervels, erfelijkheid, oren en een neusbrug.

Het is bijzonder hoor, zo’n dik dossier en alleen maar weten wat er niet aan de hand is. Ik ben heel benieuwd hoeveel info ze toegezonden krijgt en we weer een nieuwe oproep krijgen, misschien voor Bram toch maar het elektronischpatientendossier tekenen!

1 opmerking:

  1. Wat een gedoe zeg. Je zou alles zelf ook in een mapje moeten bijhouden. Dan kan je het zo overhandigen aan de volgende arts.
    Leuke foto trouwens. Wat is hij hard gegroeid in die 5 jaar.

    BeantwoordenVerwijderen