vrijdag 23 november 2012

Sorry, wij zijn wat ongenuanceerd, maar we bedoelen het goed

 
…..I messed up yesterday. I used the wrong words.  Reacted the wrong way. I spoke when I should have listened, walked when I should have waited, judged when I should have trusted, indulged when I should have resisted, I messed up yesterday. But I'll mess up more if I let yesterdays mistake sabotage today's attitude. Today's a new life. I’ll try again to live it well….. 

Diplomatiek ben ik niet van nature, nooit geweest. Er plukken momenteel zoveel negatieve zaken aan mijn ziel dat ik, zo blijkt, soms wat ongenuanceerd uit de bocht vlieg. Volkomen onbedoeld weet ik de verkeerde snaar niet alleen te raken, maar blijkbaar ook nog eens heel strak te trekken en hem dan net als het pijn doet los te laten.

Juist ingezet zou deze eigenschap nog nut kunnen hebben, maar ik ontbeer momenteel ook nog eens de vaardigheid om hem juist in te zetten en weet een hoop mensen tegen me in het harnas te jagen door blijkbaar op hun ziel te stappen.

Over het algemeen kan ik daar niet zo mee zitten en snap ik niet waarom men er voor kiest mijn woorden negatief uit te leggen. Zeker als daar geen enkele reden toe is, dan is het zelfs flauw.

Het aller ergste vind ik het om te zien dat mijn arme dochtertje precies deze zelfde eigenschap van mij lijkt te hebben gekregen of over te nemen. Zet haar onder druk en ze zegt precies dingen die fout overkomen bij de ander en net als ik wordt ze dan genadeloos aan de kant gezet, of nog erger, uitgekotst.

Haar bedoelingen zijn net als die van mij, helemaal niet slecht, waarom zien ze dat nou niet? 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten