donderdag 7 juni 2012

Romeo & Julia

Josephine & Toneel, I say no more!!
Deze week in de krant:

Tussen de Schuifdeuren - Succesvolle toneelcursus van SCW

Er hadden zich maar liefst 26 kinderen aangemeld voor de door Wilma Makkink en Sociaal Cultureel Werk georganiseerde toneelcursus ‘Tussen de Schuifdeuren’. Met zoveel belangstelling kon in twee groepen worden gewerkt. Beide groepen hebben allerlei dramaopdrachten uitgevoerd en zich op geheel eigen wijze op ‘Romeo & Julia’ gestort. Na de zomervakantie start er weer een nieuwe toneelcursus.
   TussenSchuifdeurenKl1
   TussenSchuifdeurenKl2
   Deelnemers aan de toneelcursus van SCW en Wilma Makkink. Romeo en Julia 
De dramaopdrachten die de kinderen van de toneelcursus hebben uitgevoerd zijn improvisatie rond een thema, de emotiebus, tekstlezen en nepvechten.
De eerste groep heeft zich daarna op ‘Romeo en Julia’ gestort. ‘Ze hebben het klassieke verhaal in scènes gespeeld en er daarna een eigentijdse voorstelling van gemaakt in zes verschillende scènes met als hoogtepunt het gemaskerde bal en de beroemde balkonscene. Het publiek bestaande uit ouders, broertje en zussen, opa en oma en een juf van school genoot volop.
De tweede groep had de voorstelling wat anders uitgewerkt. Ook de balkonscene werd nagespeeld, met moderne taal. De emotiebus was prachtig om te zien. De buschauffeur en inzittenden van de bus passen de emotie aan als er iemand de bus in komt. Bijvoorbeeld, iemand komt lachend de bus in dan lacht iedereen. Heel hilarisch om te zien. Ook onderdelen van  theatersport werden ten tonele gebracht, bijvoorbeeld ‘Verboden te lachen’, waarbij een groep door improvisatie de andere groep aan het lachen probeert te brengen.  Het moordspel van de Lama’s werd met behulp van publiek uitgebeeld. Wie is de moordenaar, waar is het gebeurd en wat was het moordwapen? De kinderen beeldden prachtig uit, dat het op het toilet gebeurd was!
Anne Tasseron liep een maatschappelijke stage voor haar school in beide groepen. De cursussen werden gehouden bij TheaterErf ’t Walle aan de Ravensweerdsweg. Veel kinderen willen in augustus zich weer opgeven voor de toneelcursus.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten