dinsdag 1 maart 2011

Het gaat goed met mij!!

Hoe ik dat weet? Nou, ik kan ’s nachts uren wakker liggen, dan lig ik te malen. Allerlei zaken schieten door mijn hoofd. PGB verantwoordingen, herindicaties, 1 op 1 aandacht op het KDC van Bram, extra aandacht voor de andere twee omdat het op school echt niet zo lekker gaat als we hoopten bij sommige vakken, Max zijn onzekerheid, Bram zijn epi, achteruitgang en zijn enorme lijf dat maar in gekke bochten blijft groeien, het logeren, de impact van Alfred’s afwezigheid, financiën, gewoon, alle ballen die ik in de lucht moet houden en die vooral ook in de lucht moeten blijven. Gelukkig allemaal 's nachts zodat ik overdag tijd heb voor en kan genieten van de dingen die echt belangrijk zijn.

Maar vannacht niet. Ik lag wel wakker en ik ben er ook uit geweest voor Bram, dat is standaard en na 12 jaar heel gewoon, maar ik lag niet te malen over ballen en andere onthutsende zaken, nee ik maakte mij zorgen over de nieuwe bank en of hij wel naar binnen zou kunnen!!! Zo burgerlijk en o zo simpel, maar ook zo lekker…..

Wij zijn met zijn allen namelijk door de bank gezakt, ik ging als laatste van de vijf zitten (hmm??). Het was al een oudje en zorgde al jaren voor commentaar van vriendinnen, maar bij iedere verhuizing ging die trouwe en fijne bank weer mee, al 18 jaar! Maar nu was het over, echt versleten, echt op.

In de vakantie hebben Max en ik er een uitje van gemaakt, we zijn naar Eierkamp gegaan in Zutphen en hebben daar alle banken grondig getest. Op comfort, de juiste diepte, zachtheid, veerkracht en uitstraling. Sommige banken stuiterden we direct weer af, anderen waren echt te saai of te goedkoop (al wilden we beslist een goedkope bank dit maal). Er waren drie banken die ons konden bekoren. Op nummer 1 met stip een bank van meer dan 10.000 euro, dus die blijft gewoon een mooie droom. Op nummer 2 een ‘design’ showroom model van een Italiaanse ontwerpster, waar duidelijk veel en niet geheel zachtzinnig op proefgezeten is, net als Max en ik deden en op 3 een geheel neutrale iets te veel ‘hij is het net niet’ hoekbank.

Met een glas Fristi en een saucijzenbroodje hadden Max en ik beredeneerd dat nummer drie de meest verantwoorde keus zou zijn en dat we die maar aan papa moesten voorleggen dit weekend. En zo geschiede, en famille naar Eierkamp op zaterdag. Kijk pap, dit is hem dan!

Alfred gaat eens zitten, loopt er een rondje omheen en zegt: zullen we nog even een rondje lopen? Enigszins beteuterd droppen we de kids in de ballenbak en lopen met Bram een rondje Eierkamp en Cilo. De eerste bank die Alfred kan bekoren en die hij de moeite waard vindt om in te gaan zitten is de bewuste bank van meer dan 10.000 euro , maar gelukkig is ook hij diep onder de indruk van de prijs. We hobbelen door van bank naar bank en waaieren wat uit elkaar en dan wordt ik geroepen: Sariek, deze vind ik ook leuk……!

En ja hoor, het is de design showroombank, hoe is het mogelijk!!? We gaan er in zitten en beredeneren even met elkaar. Hij is enorm, ziet er van nature al rommelig uit, net of hij al jaren in ons huishouden heeft moeten staan en is inmiddels al drie keer afgeprijsd. Ik denk dat echt niemand hem wilde hebben……. Want de nieuwprijs die ooit het dubbele van het door ons bedachte budget was is inmiddels afgeprijsd tot onder het budget dat wij wilden besteden. Wij lagen in een deuk en Bram lachte gezellig precies op het juiste moment met ons mee.

Binnen 5 minuten hebben wij hem gekocht en de bezorging thuis geregeld en hebben dit boven weer met Fristi en saucijzenbroodjes met de kinderen gevierd!

En om nu terug te komen op mijn slapeloze nacht: in mijn dromen werd de bank steeds groter en pompeuzer. Zou dit enorme ding überhaupt wel door de deur kunnen? Nooit aan gedacht!

Gelukkig is alles goed gekomen en de bank is inderdaad enorm, maar hij past en is goddelijk! Ik weet niet waar ik vanavond in slaap val, maar mijn dromen zullen vrolijk zijn en het hele huis zal geverfd en ge-restyled worden in mijn slaap. Zoals iemand anders al zei: Het is zo fijn om in al die jaren ondanks de soms grote zorgen, ook kleuren te kunnen blijven zien.............  ;o)1 opmerking: