maandag 28 september 2015

Treinen? Om bloody moedeloos van te worden

Gisteren met een vriendin en onze dochters naar dè 'TINA dag' geweest. De meiden hebben genoten en ik ook! Heerlijk geshopt en gebebt, geluncht en veel lekkere koffie! In de ons omringende dorpen en stadjes is toch echt een heel ander aanbod van winkels dan in de Randstad en 't is verrassend genoeg ook veel goedkoper!?

Aangezien mijn auto niet meer de openbare weg op mag na 130.000 km en 15 jaar trouwe dienst (hij rijd nog als een zonnetje, maar het teveel aan uitstoot van mijn benzinemotor blijkt kwalijker dan dat van een getunede Duitse diesel), moesten we wel met de trein gaan. Net geen 80 euro met z'n tweetjes!!! Als student reisde ik om die reden zwart, maar het ging me wat ver om mijn nog o zo onschuldige dochter in te lijven...

Heen ging prima behalve dan dat het eerste stukje rails met de bus overbrugd moest worden ivm werkzaamheden aan het spoor.

De terugweg is echter een heel ander verhaal, man man, ik hoop snel weer een auto te hebben! Er vielen overal treinen uit en om verschillende redenen waarvan ik de helft liever niet met mijn dochter wilde delen. Op de digitale borden stond als oorzaak, een persoon op het spoor..... "Wat doet hij daar dan mam, dat is stom en gevaarlijk?!"

We zijn uiteindelijk meer dan 3 uur onderweg geweest om terug te komen, nergens sloot onze verbinding aan. Dat resulteert op zondag in wachttijden die vaak langer zijn dan een half uur. Van Den Haag naar Gouda, overstappen. Van Gouda naar Utrecht, overstappen. Van Utrecht naar Arnhem, overstappen. En last but not least, van Arnhem naar Zutphen, waar we ook weer een kwartier te laat aankwamen, maar gelukkig gehaald werden door Alfred. 6 uur gingen we weg, half 10 zaten we in de auto op weg naar huis...

3x raden wat ik mij vannacht opeens realiseerde? Juist ja, vergeten uit te checken met die verrekte chipkaarten :(
Bij het schijnsel van een bloody moon op internet gekeken wat ik kon doen. Heel duidelijk was de info niet voor deze niet OV gedreven hersens, dus belde ik het OV nummer dat 24/7 bereikbaar is. Dat had ik beter niet kunnen doen. Niks bloody moon, the bloody limit, dat is het!

Ik begrijp wel waarom veel mensen die vergeten zijn om uit te checken denken: "jammer van die 20 piek, maar láát maar....."
Volgens mij komen de RDW, NS, CiZ, SVB en VWS gewoon allemaal uit de zelfde ambtelijke koker oid. Man man, wat een bureaucratische brij. Om bloody moedeloos van te worden....

Geen opmerkingen:

Een reactie posten