dinsdag 26 juli 2011

Donkere wolken en blauwe luchten

Donkere wolken pakken zich samen boven mijn arme kleine grote mannetje. Niet die onophoudelijke regenwolken die onze hele zomer al beheersen, nee donkere PGB wolken. Hoe meer ik wil weten hoe het nu zit hoe onrustiger en verdrietiger ik word. Er wordt gedreigd, er wordt gegoocheld met geld, vrijwilligers zorgen er voor dat overhead kosten gegarandeerd kunnen blijven worden en allemaal onder de onsmakelijke mom van 'goede' zorg voor deze ‘zielige’ mensen.

Als journalisten zich hier nu eens op zouden storten. Het onderwerp (misstanden in de AWBZ) is ‘hot’ genoeg, het moet alleen uitgespit worden en de waarheden van de onwaarheden gescheiden. Ik heb inmiddels met een aantal ‘mede beleidsbepalers’ gesproken. Ik merk dat bij iedere opmerking en vraag van mij er op zijn minst wenkbrauwen omhoog gaan, maar weten hoe het precies zit doet niemand. Het gaat nl om een tijdelijke regeling die al veel te lang stand houd en die uit goedheid en menslievendheid geboren is.

Ik ben geneigd om de onderste steen boven te willen krijgen, maar dat is tevens eng. Op het moment dat ik feiten ga verifiëren geef ik mezelf ook bloot. Bram is wel afhankelijk van deze zorg en ik als inkoper van die zorg dus ook en daarmee ook de zorgverleners die wij op de payroll hebben staan. Voor ons is het een schaakspel met hele hoge inzet………

Gelukkig zit Bram op dit moment niet naast mij onder deze donkere wolken, maar onder een bijna strakblauwe lucht in Frankrijk bij  http://nl.puylagorge.eu/  Hij is aan het kamperen en de eerste berichten zijn goed!!

1 opmerking:

 1. hallo
  ik was iets aan het opzoeken over pulagorge en kwam jouw blog tegen over bram, ik heb bram een paar dagen mogen meemaken op de camping, de camping is niet heel groot en je komt gauw in contact met de anderen gezinnen.
  ik wil eigenlijk alleen maar even schrijven dat ik het contact tussen bram's begeleider (sorry naam weg) en bram ontzettend mooi en verterend en lief vond een plezier om naar te kijken...
  een mooie blog ook
  groetjes
  helga verheijden

  BeantwoordenVerwijderen