woensdag 1 september 2010

En weer is het een tijdje geleden……

De scholen zijn weer begonnen, de vakantie is voorbij.

Ook wij zijn dit jaar weg geweest, twee weken zelfs en het was heerlijk! Aan het einde van de twee weken hadden we allemaal zin om naar huis te gaan, een nieuw jaar te beginnen.

Je komt uitgerust terug, met een lekker kleurtje op je huid en een relaxed gevoel van binnen. Bram krijgt een dikke knuffel, hij ziet er goed uit, ook hij heeft het goed gehad. Op het huis werd gepast, dus daar ook geen verrassingen, TOP!

We weten dat gevoel precies één dag vast te houden. Op maandag moet iedereen weer naar school. Natuurlijk zijn de kinderen niet wakker te krijgen, maar het moet. Op de valreep lopen we het plein op. De kinderen zijn blij hun vriendjes en vriendinnetjes weer te zien en gaan hun nieuwe klassen in.

Ik kijk om mij heen en zie het bekokstoof alweer om mij heen. Wie speelt er met wie en wat gaan we doen, gaan we koffie drinken en wie mag er wel en wie niet. Doet die en die wel genoeg moeite of is ze zo laks dat ze eigenlijk niet verdient om mee te doen. Tussen het geklets door vraagt nog iemand hoe was je vakantie? Maar ze wacht niet lang genoeg om je antwoord te horen, ze is alweer door gelopen……

Het schooljaar is weer begonnen en ik heb er helemaal geen zin in!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten